Akkumlátor, aksi információk
2015.01.01 01:56

Banner újdonságok

MILYEN AKKUTECHNOLOGIA MEGFELELŐ A START/STOP MICRO HYBRID RENDSZEREKHEZ?

 

 

 

Banner kutatás fejlesztés

MILYEN AKKUTECHNOLOGIA MEGFELELŐ A START/STOP MICRO HYBRID RENDSZEREKHEZ?

Az új Start/Stop Micro Hybrid rendszerek legkésőbb 2015-től alapfelszerelésnek fognak számítani. Ezt a változást az akkutechnológiának is követnie kell, végül az új technológiájú akkunak egyre jobban hozzá kell járulnia a fedélzeti rendszer ellátásához.

Energiabomba a Bannertől

A Running Bull AGM akkumulátor egy igazi energiabomba, melyet elsősorban fékezési energia visszanyerő rendszerrel ellátott prémium kategóriás járművekben használnak, és melyet a maximális energiaellátás és kiváló indítási képesség mellett a különösen jó ciklusállóság jellemez. A Banner már a Running Bull továbbfejlesztésén dolgozik, hogy még több visszatermelésből származó energiát lehessen az akkumulátorban tárolni.

Az energia-visszanyerés kihívásai az akkumulátortechnológiával szemben

A tárolási potenciál teljes kiaknázásához az akkumulátoroknak jelentősen több töltést kell felvenniük, magasabb ciklusállósággal kell rendelkezniük, és a mélylemerítéssel szemben védettebbnek kell lenniük. A tulajdonságokat a hozzáadott anyagok (pl. speciális szénvegyületek hozzáadása az aktív testhez) jelentősen befolyásolhatják. A tesztekben az AGM-akkumu-látorok új generációja máris sokat ígérő eredményeket mutat fel.

Running Bull EFB-technológiával

A fékenergia visszanyerése nélküli rendszerrel ellátott járművek számára a Running Bull EFB (Enhanced Flooded Battery) lett kifejlesztve. Az EFB-technológia révén ezek az akkumulátorok érzéketlenek a külső hatásokkal szemben, emellett a szokványos indítóakkumulátorokhoz képest magas ciklusállóságot mutatnak. A jövőben ezektől az akkumulátoroktól is megbízható hidegindítást, valamint extrém környezeti hőmérsékleteken is még magasabb ciklusállóságot várnak el. A tesztjeink már kimutatták, hogy a teljesítményadatok jelentősen fokozhatók - elsősorban a belső ellenállásra optimalizált kialakítással (például hatékony elválasztó anyagok alkalmazásával), illetve a rács különösen robusztus kialakításával és a negatív aktív lemez módosításával. Most pedig a különálló javítási teendőket egyetlen akkukialakításban kell egymással tökéletesen összehangolni. Ez az egyensúly a sorozatgyártás felé vezető út következő lépésének az alapja.

Az AGM és EFB-technológia továbbfejlesztése biztosítja a döntő technológiai előnyt a Start/ Stop Micro Hybrid rendszerek növekvő piacán. Már most termékeink 20 százalékát ezek az indítóakkumulátorok teszik ki.

Járműkoncepció

Akkumulátortechnológia

Rövid leírás

Üzemanyag

megtakarítás

A Banner megoldása

Hagyományos

Folyadék elektrolitos indítóakkumulátor

Kedvező árú, robusztus, több milliószorosan kipróbált technológia a motorok Indítására

Alapszint

Vezető minőségű gyártóként minden kontinensre szállítunk akkumulátorokat, Európában 28 képviselettel rendelkezünk.

Start/Stop

EFB (Enhanced Flooded Battery)

Ciklusoptimalizált indítóakkumulátor nagyon jó rázkódásállással alapszintű Start/Stop rendszerű alkalmazásokhoz

3 - 5%

A holnap technikája - a Banner portfóliójában 2012 óta kapható

Start/Stop

AGM (Absorbent Glas Mat)

Szelepvezérelt, extrém ciklusálló és rázkódásálló indítóakkumulátor 100%-os kifolyásvédelemmel maximális energiaigényű és fékenergia visszanyeréssel (rekuperáció) ellátott Start/Stop rendszerű járművekhez

5 - 8%

A Banner portfóliójának több, mint 10 éve a részét képezik, vezető OEM gyártók által terjesztve.

Micro Hybrid

Kettős akkurendszer

A kettős akkukoncepció egy 12 V-os ólomsavas akkuból és egy 48 V-os lítium-ionos akkuból áll

8 - 15%

Kutatási és fejlesztési koncepció. Jelenleg még nincs sorozatgyártásban.

 

Running Bull: már ázsiai típusban is

 

ÚJDONSÁGOK A VÁLASZTÉKBAN

EFB-TECHNOLÓGIA SPECIÁLISAN ÁZSIAI JÁRMŰVEKHEZ

A Banner KIBŐVÍTI VÁLASZTÉKÁT A RUNNING BULL MODELLEKKEL:

A Banner Európa vezető akkugyártóinak egyikeként 2014 áprilisa óta árusítja az EFB 565 00 és EFB 595 00 modelleket a Running Bull termékcsaládban, melyek az ázsiai járművek speciális követelményeihez lettek kialakítva. Ezzel teljesítjük a Mazda, Mitsubishi és Subaru járművekben található ilyen jellegű eredeti akkumulátorok gyártói specifikációit.

Az EFB-technológiával rendelkező két új akkumulátor üvegszövet bevonatú szeparátorral valamint központi gázelvezetővel és visszagyúj-tással szembeni védelemmel ellátott dörzshe-gesztett fedéllel rendelkezik. Hasonlóan azonos a 0 kapcsolás, az 1. póluskivezetés, és a talprögzítés nélküli kivitel is. A Running Bull EFB-típusai méretben (D23 és D31 garnitúra), kapacitásban (65 Ah és 95 Ah) és hidegindításban (EN: 550 A és EN: 760 A) különböznek.

 

Webáruház készítés