Akkumlátor, aksi információk
2015.01.01 09:07

Rozsdás autó akku, motor akkumulátor tisztítása

Korrodálódott az autó indító aksi, motor akku pólusa? Semmi gond, egy egyszerű, minden háztartásban megtalálható szerrel és némi ügyességgel gyorsan megtisztíthatja!

Ha rozsdás a motor akkumulátor pólusának a felszíne, és semmi más gond nincs az akkuval, könnyedén megtisztíthatja azt. Ugyanezt a módszert használhatja más ólom-sav akkumulátoroknál, így autó indító aksinál, kerekesszék akkunál, UPS-nél, hajó aksinál, jet ski akkumulátornál, vagy bármely egyéb élményjármű akkujánál.

 

A korrodálódott akkumulátor pólus megtisztításához semmi másra nem lesz szüksége, mint egy kis szódabikarbónára (nátrium-bikarbonátra), vízre, drótkefére vagy egy régi fogkefére, és némi izommunkára (egy kis időt és erőfeszítést igényel a folyamat).

 

Először is szerelje ki az akkumulátort a járműből. Ügyeljen rá, hogy először mindig a negatív pólusról vegye le a sarut, és aztán a pozitívról. Visszahelyezéskor viszont pontosan az ellentétes sorrendet kell követni: először a pozitív pólusra helyezze rá a kábelt, aztán a negatívra.

Keverjen össze egy csésze vizet egy evőkanál szódabikarbónával. Ha ezt a lépést szeretné kihagyni, vehet gyorstisztító spray-ket is. Azok fő összetevői között is lesz valamilyen szóda, vagy karbonát, mint hatóanyag. Pluszban szoktak még hozzákeverni valamilyen kenő- vagy felületkezelő anyagot, amely a további korróziótól óvhatja meg a felületet. Ezt is elérheti, ha egy kis petróleummal átkeni a megtisztított pólusokat.

Viseljen védő kesztyűt, szemüveget, és munkaruhát.

Juttassa fel a szódabikarbónás kencét a pólusokra, és hagyja, hogy reagáljon a savval. Ez azt jelenti, hogy pezsegni fog a felületen. A rozsda mértékétől függően néhány perc múlva megpróbálhatja letörölni a pólusokat. Valószínűleg ez még így se fog könnyen menni, ehhez kell a drótkefe, vagy a régi fogkefe - no meg az izommunka. Óvatosan súrolja tisztára a felületet!

Egy papírtörlő segítségével törölje le a maradék folyadékot.

Erősen rozsdás pólusoknál minden bizonnyal meg kell ismételni a folyamatot párszor ahhoz, hogy teljesen megtisztítsa az akkumulátort.

Mielőtt visszahelyezné az akkumulátort a motorba, győződjön meg róla, hogy teljesen szárazra törölte!

Figyelem! A rozsda nem csak csúnya, de befolyással van a leadott és felvett áramerősségre, valamint csökkenti az akkumulátor élettartamát.

Érdemes az akkut rendszeresen átnézni, hogy ne alakuljanak ki ilyen problémák.

Ha nem menti meg semmi a régi, elhasználódott, rosszul tartott akkumulátort, válasszon új akkut kínálatunkból!

korrodálódott, rozsdás motor akkumulátor

Webáruház készítés