Akkumlátor, aksi információk
2015.01.01 13:30

A motor akkumulátor kezelése télen

Vajon jót tesz a motor akkunak, ha télen beindítja néhányszor? Olvassa el a szakértő válaszát akkor is, ha hajója aksijáról, quadja akkumulátoráról, vagy egyéb élményjárműve akkujáról van szó!

Ha néhány hetente beindítja a motort a téli leállítás során, az jót tesz az mechanikának. A motor akkumulátorára nézve azonban végzetes lehet ez a módszer.

A jármű (legyen akár quad, hajó vagy motor) töltési rendszere nem igazán pörög fel üresjáraton. Sőt, jóval meg kell, hogy haladja azt, akár 5000-es fordulatszámot is el kell érni, hogy visszatöltse az akkumulátort. A motor beindításához viszont kell energia. Az akku a tárolás során is veszít energiát. Tehát egy rövid beindítás még ahhoz se elég, hogy visszatöltse a beindításhoz felhasznált energiát! Legalább 10-15 perces út kell kint, a szabadban ahhoz, hogy elkezdjen visszatöltődni az energia a motor akkumulátorába. Ez mínusz 10 fokban azért elég nagy szívás...

Ön vállalná ezt?

Javasoljuk, hogy inkább kapcsolja a motor akkumulátorát egy jó minőségű karbantartó töltőre a téli időszakra! Webáruházunk kínálatában több intelligens töltőt is talál, érdemes válogatni!

motor akkumulátor quad akku télen

Webáruház készítés