Akkumlátor, aksi információk
2015.01.01 09:07

Laptop akkuk, szerszámgép aksik, itt az új esély!

Egy akkumulátor maximális élettartama 1-5 év. Mi legyen, ha az akkumulátor tönkrement? Van egy titok, amit a gyártók nem szeretnek elárulni, de mi most megosztunk Önökkel!

Manapság a mindennapi életben a legelterjedtebb akkumulátorok a li-ion akkuk. (Az akkuk típusairól ide kattintva olvashat.) Először a notebook aksikat cserélték le a gyártók erre a típusra, de mára már a szerszámgép akkuknál is egyre elterjedtebb ez a megoldás. Egy átlagos háztartásban körültekintve ma már többségben vannak a lítiumos akkumulátorok. A technológia azonban arra ad lehetőséget, hogy az akku élettartamát - még a leggondosabb használat mellett is - 1-5 éves időtartamban maximalizálják. (Másrészt érdemesebb az akku időben meghatározott élettartama helyett teljes feltöltési ciklusok számát figyelni, ez pontosabb tájékoztatást adhat.)

A felhasználó azt észleli, hogy a használati idő csökken, egyre rövidebb ideig fogja tudni élvezni az akkumulátortól kapott szabadságot. A laptop már csak vezetékről működik, a fúrógép akkuját tíz percenként kell újra tölteni. Kétségtelenül elérkezett az idő, amikor az aksival valamit kezdeni kell.

A gyártók és a márka kereskedések már alig várják ezt a pillanatot: ilyenkor lehet a gyanútlan vásárlóra rásózni a legújabb modellt. Igen, jól olvasta, nem a legújabb akkumulátort, hanem a legújabb modellt, mert hát akkor már ilyen-olyan újítás is van, ezt-azt márt jobban tud az új, és különben is... ugye nem akar azzal a régi vacakkal dolgozni?

Azzal senki se törődik, hogy így rengeteg fölösleges hulladék keletkezik, hogy a régi gép még mindig tökéletesen működik, és megfelel a felhasználó igényeinek. Amivel pedig végképp nem törődnek a gyártók és a márkakereskedők, az a vásárló pénztárcája!

Nos, mi ismerjük a titkot, amit a gyártók nem szeretnek megosztani a vásárlókkal: NEM KELL ÚJAT VENNI! Sem a gépet, laptopot, sem az akkumulátort nem kell minden esetben lecserélni vadiúj, gyári, eredeti példányra. A Li-ION Kft évekkel ezelőtt felmérte az igényeket, és máig kínálja egyik legnépszerűbb szolgáltatását: az akkumulátorok felújítását.

A felújítás során az akkukat szétbontjuk, és a benne található összes cellát kicseréljük bevizsgált, minőségileg maximálisan megfelelőre, melyet a saját nevünkre gyártatunk (LION LTD néven), és importálunk.

A szervizelés következő szakaszában a lítiumos akkumulátorok elektronikáját vizsgáljuk meg, és az új cellákhoz programozzuk. Ehhez a munkához mindenképpen nagy tapasztalattal rendelkező, megbízható szakember szükséges. Az akkumulátor elektronikájának programozása nélkül - csak a cellák cseréjével - a felújítás értelmetlen, mivel hibás működést eredményezhet.

A folyamat végén lezárjuk az akkumulátort, és még egyszer teszteljük.


A felújított akku ugyanolyan értékű, mint az utángyártott vagy a gyári akkumulátor. Az árban azért van különbség, mivel nem kell kifizetni a csomagolást, házat, elektronikát, marketing költséget, fejlesztői teamet, és még ki tudja mit, amit egy vadiúj gép esetén mind rávernek a vásárlóra...

Ugye érthető, hogy erről nem beszélnek sokat a gyártók?

Nézzen szét oldalunkon, ha laptop akkuja van, vagy orvosi műszer aksija romlott el, de ha szerszámgépet szeretne felújítani, javasoljuk az akkufelujitas.hu oldalt is, ahol több ezer típus szerepel a webshopban.

Li-ION Ltd akkucellák

Webáruház készítés