Akkumlátor, aksi információk
2015.01.01 08:07

3 lépés akkumulátor töltő választáshoz: #2

Lássuk, mi az a három lépés, amelynek segítségével könnyedén válogathat az akku töltők közül. Íme, a második lépés: a töltendő akkumulátor teljesítményének meghatározása

2. Lépés: a töltendő akkumulátor teljesítményének meghatározása

 

Az második kérdés az, hogy vajon milyen teljesítményű az akkumulátor, amit tölteni fog?

Ennek a kérdésnek a megválaszolásával tulajdonképpen azt derítjük ki, hogy hány amperórát képes az akkumulátor eltárolni. Hogy miért van erre szükség? Lássunk egy pédát!

Egy tipikus autóakku körülbelül 50Ah-ás, így egy 10 amperes töltőnek körülbelül 6 órán át kell tölteni az akkumulátort, hogy teljesen feltöltse - amennyiben az aksi teljesen le volt merülve. Vegyünk egy másik példát: egy tengeri mélymerüléshez használatos akkumulátor akár 100 amperórás is lehet, tehát egy 10 amperes töltőnek körülbelül 11 órán át kell tölteni a teljesen lemerült akkut, hogy elérje a közel 100%-os kapacitást a teljesen lemerített állapotból. A teljes töltési idő megbecsléséhez jó támpont lehet, ha az akkumulátor névleges, amperórában megadott kapacitását elosztjuk a töltő amperekben megadott kapacitásával, majd hozzáadunk kb. 10%-ot, hogy teljes formába kerülhessen az akkumulátor.

Lehet, hogy Önnek erős töltő kell a gyors feltöltéshez, ezért több amperes töltőket keres. De az is meglehet, hogy nem annyira sietős, és kisebb töltőt választ. Akárhogy is, a legfontosabb, hogy győződjön meg arról, hogy az általad választott töltő rendelkezik elég töltőárammal, hogy a kiszabott idő alatt feltöltse az akkumulátort.

 

akkumulátor töltő teljesítmény

Webáruház készítés