Akkumlátor, aksi információk
2015.01.01 08:07

A \'Rendszeresen ellenőrizz!\' típusú autó indító akkumulátor bemutatkozik

Mit tudnak az autó indító akkumulátorok? Korszerűségük szerint három akku típust mutatunk be. Az első aksi fajta az, amely makacsul kéri: Ellenőrizz rendszeresen!!!

A 'Rendszeresen ellenőrizz!' típusú autó indító akkumulátor bemutatkozik

Bár ezek az akkuk a hagyományosak, erre a hagyományos savas-ólomakkumulátorra mégse lehet alkalmazni a Hagyomány és minőség reklámszlogent, mert inkább áll közel az akkumulátor elvi felépítését szemléltető maketthez. Lássuk, hogyan is néz ki!
Műanyag házban higított kénsavba merülnek az ólom és ólomdioxid masszát tartalmazó lemezek, melyeknek felülete kisütéskor (fogyasztó bekapcsolásakor) ólomszulfáttá, majd feltöltéskor újra ólommá és ólomdioxiddá alakul vissza. Közben áramot termel, illetve töltéskor áramot fogyaszt, tárol.

Ez az aksi típus ma már nem nevezhető minőségi terméknek, még akkor sem, ha a lemezek közé PVC szigetelőlemezeket helyeznek a lemezzárlat elkerülésére. Az ilyen akkuk rendszeres gondozást igényelnek, mivel működésük közben, különösen nyári melegben folyamatosan távozik belőlük az elektrolitnak a desztillált víz része. Ez a fokozott gázképződési hajlam, és a természetes párolgás miatt van. Emiatt nyáron legalább 2 hetente, hideg évszakban 3-4 hetente ellenőrizni, szükség esetén pótolni kell a desztillált vizet és tisztítgatni az akkusarukat.

Akinek ilyen autó indító akkumulátora van, igazi retro érzést élhet át - de a legközelebbi akku cserénél érdemesebb korszerűbb aksira váltania!

Webáruház készítés