Akkumlátor, aksi információk
2015.01.01 08:07

Az új laptop, kamera akkumulátorom nem működik! Mi a hiba?

Új akkumulátort vett, vagy felújíttatta aksiját, de hiába csatlakoztatja készülékéhez, nem működik? Egy egyszerű tippel csúcsformába hozhatja akkuját!

Az új laptop és/vagy kamera akkumulátorom nem működik! Mi a hiba?

 

Az új akkukban gyárilag összeállítva, már zajlanak a kémiai folyamatok. Feszültséget szolgáltatnak, de még töltetlenek.Ezért fel KELL tölteni őket használat előtt. Általában egy éjszakán (kb. 12 óra) át tartó töltést javaslunk a Ni-Cd akkumulátoroknak, és 24 órás töltést a nikkel metál hidrid aksi esetében. Kérjük, nézze át a számítógép, kamera, telefon használati útmutatójának töltési utasításait.

 

Az újratölthető akkumulátorokat eleinte teljes feltöltési folyamatnak kell alávetni - vagyis teljesen fel kell tölteni, és le kell meríteni - 2-4 alkalommal, hogy elérjék a teljes kapacitásukat. Ez azt jelenti, hogy egyszeri teljes ciklus után már fog működni az akku, de még nem teljes kapacitással, a maximális kapacitást kb. a harmadik teljes feltöltés és lemerítés után fogja elérni az aksi

 

(Figyelem: teljesen normális, ha az akkumulátor kézmeleggé válik töltés és lemerítés során. Ni-Cd / Ni-Mh. Li-Ion akkuk esetében csak merítés közben.)

 

Kapcsolódó cikk: Mi az a teljes feltöltési folyamat (ciklus)?

Webáruház készítés